Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality MŠ > PODĚKOVÁNÍ DĚTÍ ZE „SLUNÍČKOVÉ“ MŠ KOMENSKÉHO 1009 FIRMĚ BONATRANS GROUP a. s.

PODĚKOVÁNÍ DĚTÍ ZE „SLUNÍČKOVÉ“ MŠ KOMENSKÉHO 1009 FIRMĚ BONATRANS GROUP a. s.



Datum konání:
9.8.2023

I v letošním roce firma BONATRANS GROUP a.s. vyhlásila další, v pořadí již sedmý ročník grantového programu BONAGRANT. Ve spolupráci s kmenovým zaměstnancem firmy, maminkou našeho předškoláčka Nikol Pindurovou, se naše mateřská škola BONAGRANTU zúčastnila a z vybraných oblastí programu jsme se zapojili do výzvy týkající se vzdělávání a pomoci mateřským školám. O grantový program firmy BONATRANS GROUP a.s. byl i v tomto roce mimořádný zájem a projekt „Spolu venku v přírodě“ zaujal komisi natolik, že jsme na realizaci záměru obdrželi částku 8 000,- Kč, za obdržené finanční prostředky jsme zakoupili venkovní týpí pro děti velké a týpí malé.

Záměrem projektu „Spolu venku v přírodě“ je rozvíjet schopnosti dětí poznáváním změn v přírodě, osvojení si jednoduchých poznatků o proměnách přírody a vytvářet zodpovědný vztah dětí k přírodě a prostředí, rozvíjet úctu k životu v přírodních podmínkách.

Projekt „Spolu venku v přírodě“ respektuje důležitost předškolního období pro rozvoj dítěte v samostatnou a plnohodnotnou osobnost, která ctí morální hodnoty a snaží se žít v souladu s přírodou. Naším úkolem je příslušné činnosti, aktivity a hry připravit takovým způsobem, aby děti měly možnost volby a zajistit k nim vhodné materiální, prostorové i časové podmínky. Mezi způsoby, jak zajistit dětem vnímání aktuálních dějů v přírodě a být v souladu s koloběhem roku, patří čas strávený na naší rozlehlé školní zahradě a aktivity s ním spojené.

Přínosem projektu je přenesení aktivit a činností dětí do venkovního prostředí a umožnění dětem vytvořit si elementární povědomí o přírodním prostředí, jeho rozmanitosti, vývoji a neustálých proměnách a uvědomit si, že změny způsobené člověkem mohou přírodní prostředí chránit a zlepšovat, ale také poškozovat a ničit. 

Firmě BONATRANS GROUP a.s. děkujeme za poskytnutý finanční dar a poděkování patří i naší mamince Nikol Pindurové za spolupráci a zprostředkování …

Koplíková Pavlína, vedoucí mateřské školy a zástupce ředitele mateřské školy

MŠ Komenského 1009