Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality MŠ > VÝLET ROŽNOV POD RADHOŠTĚM

VÝLET ROŽNOV POD RADHOŠTĚM



Datum konání:
24.5.2023

Víte, jak to chodí, naplánuje se něco a někdy vše nevyjde podle představ. My jsme si s dětmi z druhé třídy „MYŠIČEK“ Mateřské školy Komenského 1009 naplánovaly na středu 24. 5. 2023 výlet do Rožnova pod Radhoštěm a vše nám vyšlo.

Při příjezdu do cíle nás trochu postrašily dešťové kapky na předním skle autobusu, ale při vystupováni už bylo po dešti a po celou dobu si pláštěnky zůstaly pěkně složené v baťůžku. Pak jsme už jen obdivovali krásné dřevěné domečky při prohlídce „VALAŠSKÉ DĚDINY“, děti zaujaly malá okýnka a dveře, skromné vybavení místností, budova dřevěné školy, studna, zvonička, práce kováře v kovárně ale také zvířátka na dvorku, krocani, husy, ovečky, kravičky a oslík a nejvíce starý větrný mlýn na „Kuří nožce“, kde nás přivítal pan mlynář, a po spouštění mlýnu nám ukázal celý proces mletí mouky a děti pochválil za jejich pozornost, zvídavost a zdravení. Také jsme zdolali kopec k „JURKOVIČOVĚ ROZHLEDNĚ“ a dokonce všichni i výstup po schodech na tuto dřevěnou rozhlednu, což nám umožnilo krásný výhled na okolní krajinu.

Zvědavost nám nedala, abychom se také nepodívali na starý dřevěný kostel, poštu a domečky na patro v „DŘEVĚNÉM MĚSTEČKU“, a objevili jsme starý dřevěný kolotoč, tak proč se neprojet.

Ale to už nám pořádně vyhládlo. Řízek s bramborovou kaší všem zmizel z talíře velice rychle a personál ve „STARÉ DŘEVĚNÉ RESTAURACI“ děti za to velice pochválil.

Plní zážitků, ale také unaveni, si někteří při zpáteční cestě autobusem zdřímli, a opět děti dostaly třetí pochvalu od pana řidiče za správné chování. Takový byl výlet našich šikovných dětí, plán splněn a budeme se těšit ještě na další společné akce, které nás čekají do konce školního roku.